5. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Sicilský citronový dort
zdroj: Recepty 24/7

Sicilský citronový dort je osvěžující a chutný dezert, který‌ okouzlí každého milovníka citronu.‍ Tento slazený dort má lehkou a vzdušnou texturu s bohatou citronovou příchutí. Vychutnejte si šťavnatý dort se skořicovou polevou a ozdobte ho ‍kousky čerstvého ovoce pro dokonalý zážitek. Nechte se unést do slunečné Sicílie s každým ⁣soustem tohoto vynikajícího citronového‌ dortu.

Suroviny:

  • 200 g másla
  • 200⁤ g cukru
  • 4 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 1 balení prášku⁣ do pečiva
  • šťáva a středně velké⁣ slupky z ‍2 sicilských citronů
  • 100 g moučkového cukru

Postup:

  1. V​ misce smíchejte máslo a cukr dohladka.
  2. Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
  3. Přidejte mouku‌ a prášek do pečiva ⁤a opět promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
  4. Přidejte šťávu a slupky z citronů a míchejte až do jejich rovnoměrného rozložení v těstě.
  5. Vymažte dortovou formu máslem⁤ a‍ vysypte moukou.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C po dobu‌ 40-45⁣ minut, nebo dokud dort neodskočí a nezíská zlatohnědou ⁣barvu na povrchu.
  7. Nechejte dort vychladnout a ‍poté ho posypte moučkovým cukrem.
  8. Podávejte jako sladkou dezertní lahůdku a vychutnejte si sicilskou chuť citronu!