18. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská bruschetta s rajčaty je jedinečný recept, který vám přináší chuť slunné Sicílie. Tato tradiční italská pochoutka vás okouzlí svou jednoduchostí a svěžestí. Křehký chléb, posypaný čerstvým česnekem, je doplněný plátky šťavnatých rajčat, olivovým olejem a bazalkou. Tento lahodný pokrm se stane skvělým předkrmem nebo dokonce lehkým občerstvením na jakoukoliv příležitost. Připravte si tento sicilský klasik a nechte se unést jeho bohatou chutí.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého pečiva (např. ciabatta)
- 2 středně velká rajčata
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- Čerstvá bazalka
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na plátky pečiva si můžete připravit grilované rohlíky nebo je opečte v troubě tak, aby byly křupavé.
- Rajčata umyjte a nakrájejte na tenké plátky.
- Stroužek česneku oloupejte a rozetřete na pečivo.
- Pokapeme ho olivovým olejem a dobře osolíme a opepříme.
- Na pečivo rozložíme plátky rajčat a přidáme čerstvou bazalku.
- Na závěr pokapeme olivovým olejem a nastrouháme sýr Pecorino Romano nebo Parmezán.
- Podáváme hned, nebo můžeme nechat chvíli odpočinout.