9. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na ryžový pilaf s hovězím masem, který potěší vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo rychlý oběd. Sledujte náš krok za krokem pokyn a připravte si dokonalý ryžový pilaf s hovězím masem ještě dnes!
Suroviny
- 250g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 200g rýže
- 400ml vývaru
- sůl, pepř, kari koření
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a osmahneme ho z obou stran do zezlátlé barvy.
- Přidáme na kostky nakrájenou mrkev a dle chuti osolíme, opepříme a přidáme kari koření.
- Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Poté přidáme rýži a necháme vařit pod pokličkou do úplného změknutí rýže.
- Pilaf můžeme ozdobit nastrouhaným sýrem a petrželkou.

