16. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rýžové placky s kvašenou zeleninou, které vám rozhodně zvednou náladu. Tato jednoduchá a zdravá vegetariánská alternativa klasických placků je skvělou volbou na lehký oběd nebo večeři. S bio kvašenou zeleninou jako hlavní chutí, tyto placky jsou jistým hit! Navíc si je můžete připravit i na cestu nebo do práce. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte sami!
Suroviny
- 1 šálek syrové rýže
- 2 šálky vody
- 1 šalotka
- 1 mrkev
- 1 zelená paprika
- 1 jablko
- 1 lžíce kysaného zelí
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička octa
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Rýžu dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou a vložte do hrnca s vodou. Varíme podľa pokynov na obale, kým sa rýža neprevarí.
- Na panvici opečieme nadrobno nakrájanú šalotku, mrkvu, papriku a jablko.
- Pridáme kysané zelí, sójovú omáčku, mletý kmín, mletú papriku, ocot, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame a dusíme 5 minút.
- Pridáme uvarenú rýžu a opatrne premiešame, kým sa všetky ingrediencie spoja a dobre prehrejú.
- Z zmesi vytvarujeme placky a opečieme na panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Podávame teplé a môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami podľa chuti.