27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rýžové placky s křupavou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na rýžové placky ⁢s ⁤křupavou zeleninou ⁢je ideální volbou ⁢pro chutnou a zdravou⁣ večeři. Placky z jemné rýže doplněné​ o křupavou směs ‍zeleniny jsou skvělým způsobem, ‍jak si pochutnat ‌na lahodném ⁤a vyváženém jídle. Kombinace‍ dochucovadel a ⁣zeleninových⁢ přísad dodává‍ této pokrmu ⁢výraznou chuť a ​nutriční‌ hodnoty.‍ Vylepšte svou kuchyňskou rutinu tímto ⁢jednoduchým ‍a zdravým receptem na rýžové ​placky ‌s‌ křupavou zeleninou.

Rýžové placky ​s křupavou zeleninou

Suroviny

  • 2 šálky vařené ⁣rýže
  • 1 ‌střední cibule, nakrájená na malé ⁤kousky
  • 1 střední cuketa, nastrouhaná
  • 1 mrkev, ‌nastrouhaná
  • 1 červená paprika,⁢ nakrájená ‌na tenké proužky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1​ lžička‌ mletého⁣ kmínu
  • 1‌ lžička​ soli
  • 1/2 ⁤lžičky čerstvě mletého⁢ pepře
  • olivový ‌olej na ⁢smažení

Postup

  1. V misce ‍smíchejte‌ vařenou⁢ rýži, cibuli, ⁣cuketu, mrkev, papriku, vejce, mouku, kmín,​ sůl a ⁢pepř. Dobře promíchejte, ⁤aby⁣ se všechny suroviny spojily.
  2. Na středně⁣ velké pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
  3. Lžící odebírejte‍ směs ​z⁤ misky a⁤ vytvarujte placky. Postupně je opatrně přidejte na ⁢rozehřátou ⁣pánvičku a smažte z obou ‍stran do zlatova, ⁢asi 3-4 minuty ​na každou ⁣stranu.
  4. Hotové placky​ dejte na⁣ talíř obložený papírovým ‌ubrouskem, aby ​se přebytečný olej vstřebal.
  5. Podávejte teplé jako ‍hlavní jídlo nebo jako ​přílohu k masu nebo ​salátu.