27. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na rýžové placky s křupavou zeleninou je ideální volbou pro chutnou a zdravou večeři. Placky z jemné rýže doplněné o křupavou směs zeleniny jsou skvělým způsobem, jak si pochutnat na lahodném a vyváženém jídle. Kombinace dochucovadel a zeleninových přísad dodává této pokrmu výraznou chuť a nutriční hodnoty. Vylepšte svou kuchyňskou rutinu tímto jednoduchým a zdravým receptem na rýžové placky s křupavou zeleninou.
Rýžové placky s křupavou zeleninou
Suroviny
- 2 šálky vařené rýže
- 1 střední cibule, nakrájená na malé kousky
- 1 střední cuketa, nastrouhaná
- 1 mrkev, nastrouhaná
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- olivový olej na smažení
Postup
- V misce smíchejte vařenou rýži, cibuli, cuketu, mrkev, papriku, vejce, mouku, kmín, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Na středně velké pánvi rozehřejte trochu olivového oleje.
- Lžící odebírejte směs z misky a vytvarujte placky. Postupně je opatrně přidejte na rozehřátou pánvičku a smažte z obou stran do zlatova, asi 3-4 minuty na každou stranu.
- Hotové placky dejte na talíř obložený papírovým ubrouskem, aby se přebytečný olej vstřebal.
- Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo jako přílohu k masu nebo salátu.