20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na ryžové placky s cizrnou a zeleninou, který potěší nejen vegetariány. Jednoduchá a chutná kombinace rýže, cizrny a barevné zeleniny vytvoří lahodnou pochoutku pro celou rodinu. Připravte si je snadno a rychle a dejte svému jídelníčku nový zážitek plný exotických chutí.
Suroviny:
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 plechovka cizrny
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kari koření
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petržel na ozdobení
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobné kostičky nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidejte cizrnu spolu s kari kořením, sůlí a pepřem. Nechte restovat alespoň 5 minut.
- V míse smíchejte vařenou rýži s restovanou zeleninou a cizrnou. Promíchejte dohromady.
- Formujte z této směsi placky a opékejte je na pánvi dozlatova z obou stran.
- Podávejte posypané nasekanou petrželí.