20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ryžové placky s cizrnou a zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý ‍recept na ryžové⁢ placky s cizrnou a zeleninou, který potěší nejen ‍vegetariány. Jednoduchá​ a chutná​ kombinace rýže, cizrny a barevné zeleniny vytvoří lahodnou pochoutku pro celou rodinu. Připravte si je‍ snadno a rychle⁤ a dejte svému jídelníčku nový ‍zážitek plný exotických chutí.

Suroviny:

  • 1 hrnek vařené rýže
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kari ‌koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá petržel na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi si‌ rozehřejte olivový olej ⁤a ⁢osmahněte ‍na něm ⁢na drobné kostičky nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidejte cizrnu spolu s ⁢kari kořením, sůlí a pepřem. Nechte restovat alespoň 5⁣ minut.
  3. V míse smíchejte vařenou ⁤rýži s restovanou zeleninou a cizrnou. ‍Promíchejte⁤ dohromady.
  4. Formujte z této směsi placky a ‍opékejte je na pánvi dozlatova z obou stran.
  5. Podávejte posypané nasekanou petrželí.