9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžové papriky se zeleninovou nádivkou jsou lahodným veganským jídlem, které spojuje chutné papriky s bohatou zeleninovou směsí. Tento recept je plný zdravých ingrediencí, které dodají vašemu jídlu nejen skvělou chuť, ale také nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento jednoduchý a vyvážený recept na oběd, večeři nebo dokonce na oslavu speciální příležitosti. S přírodním bohatstvím zeleniny a pikantními paprikami se stane tato rýžová lahůdka okouzlujícím a zdravým jídlem, které si zamilujete. Připravte si rýžové papriky se zeleninovou nádivkou ještě dnes a poznáte, jak jednoduché a chutné veganské jídlo může být!
Suroviny
- 4 papriky
- 1 hrnek uvařené rýže
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 paprika (červená nebo žlutá)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička vegety
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme papriky. Odřízneme horní část a vydlabeme semínka.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a papriku.
- Přidáme mletý kmín, vegetu, papriku a mícháme asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
- Přidáme uvařenou rýži a promícháme, dokud jsou všechny suroviny spojené.
- Nádivku dáme do vydlabaných paprik a přikryjeme horní částí papriky, kterou jsme původně odřízli.
- Papriky dáme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-35 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po upečení necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat.