9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rýžové papriky se zeleninovou nádivkou
zdroj: Recepty 24/7

Rýžové⁣ papriky se zeleninovou nádivkou jsou lahodným veganským jídlem, které spojuje chutné papriky s bohatou zeleninovou směsí.⁢ Tento recept⁢ je plný ⁤zdravých ingrediencí, které dodají vašemu jídlu nejen skvělou chuť, ale také nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento jednoduchý a vyvážený recept na⁤ oběd, večeři nebo dokonce na oslavu speciální příležitosti. S přírodním bohatstvím zeleniny a⁤ pikantními paprikami se stane tato rýžová⁢ lahůdka okouzlujícím a zdravým jídlem, které si zamilujete. Připravte si rýžové papriky se zeleninovou nádivkou ještě ‌dnes a​ poznáte, jak jednoduché ⁣a chutné veganské jídlo může ​být!

Suroviny

  • 4⁢ papriky
  • 1⁣ hrnek uvařené rýže
  • 1⁣ cibule
  • 2 mrkve
  • 1 paprika (červená‍ nebo žlutá)
  • 2 stroužky ⁢česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička vegety
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a⁤ pepř podle ‍chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme papriky. Odřízneme horní⁣ část a vydlabeme semínka.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm​ nadrobno ⁤nakrájenou cibuli,⁤ česnek a‍ přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a ⁤papriku.
  3. Přidáme mletý kmín, vegetu, papriku a mícháme asi 5 minut, dokud zelenina změkne.
  4. Přidáme uvařenou rýži a promícháme, dokud jsou všechny suroviny spojené.
  5. Nádivku dáme do vydlabaných paprik a přikryjeme horní částí papriky, kterou jsme⁤ původně odřízli.
  6. Papriky dáme do zapékací⁢ mísy a pečeme ​v předehřáté troubě na 180°C po dobu 30-35 ⁢minut, dokud papriky nezměknou.
  7. Po upečení ⁣necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat.