6. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rýžová kari s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rýžová kari s⁣ kuřecím masem – originální ⁣recept plný exotických chutí! ‌Připravte si ⁤lahodné jídlo plné‌ aromatických koření a‌ šťavnatého kuřecího masa.​ Skvělá volba pro ⁢milovníky kari ‍jídel⁤ i ty, kteří rádi ⁣experimentují‌ s ⁢novými recepty. S touto ​lahůdkou‍ si​ pochutnáte na lahodném a zdravém​ jídle plném chutí‌ a vůní. ​Vyzkoušejte‌ ho ještě dnes! ⁣

Suroviny

  • 250 g⁤ rýže
  • 400 g kuřecích​ prsou
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl,⁤ pepř, olej

Postup

  1. Nejprve⁣ si ​připravíme rýži podle návodu na ‍obalu ​a necháme ji stranou.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme ⁤na kostky a osolíme a ⁣opepříme.
  3. Cibuli nakrájíme na ⁢drobno a ​česnek prolisujeme.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme ⁢na něm cibuli a česnek.
  5. Přidáme ⁣kuřecí ⁤maso a‌ restujeme, dokud maso ​není zlatavé.
  6. Přidáme kari koření a promícháme.
  7. Přilijeme ⁣kokosové⁤ mléko ⁢a sójovou ⁣omáčku ⁤a necháme provařit.
  8. Na závěr vmícháme uvařenou rýži‌ a necháme ‍chvíli prohřát.
  9. Pokud je směs příliš ‌hustá, můžeme přidat trochu vody nebo ‌kokosového​ mléka.
  10. Pokud chceme dochutit, můžeme přidat ještě trochu​ soli či⁢ kari koření podle chuti.
  11. Horké podáváme⁣ s nastrouhaným kokosem ⁢nebo ​bylinkami na ozdobu.