6. 4. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rýžová kari s kuřecím masem – originální recept plný exotických chutí! Připravte si lahodné jídlo plné aromatických koření a šťavnatého kuřecího masa. Skvělá volba pro milovníky kari jídel i ty, kteří rádi experimentují s novými recepty. S touto lahůdkou si pochutnáte na lahodném a zdravém jídle plném chutí a vůní. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 250 g rýže
- 400 g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce sójové omáčky
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme rýži podle návodu na obalu a necháme ji stranou.
- Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme.
- Cibuli nakrájíme na drobno a česnek prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud maso není zlatavé.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a sójovou omáčku a necháme provařit.
- Na závěr vmícháme uvařenou rýži a necháme chvíli prohřát.
- Pokud je směs příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo kokosového mléka.
- Pokud chceme dochutit, můžeme přidat ještě trochu soli či kari koření podle chuti.
- Horké podáváme s nastrouhaným kokosem nebo bylinkami na ozdobu.