8. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo plné exotických chutí – rýži s kuřecím kari a hráškem. Tento recept je jednoduchý na přípravu a bude skvělou volbou jak pro rodinný oběd, tak i večeři s přáteli. Ochutnejte harmonickou kombinaci kuřecího masa, kari koření a dochucovadla z hrášku a uvidíte, že si ho zamilujete! Sledujte postup krok za krokem a připravte si tento skvělý pokrm i doma.
Suroviny
- 250g rýže
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku oloupané a nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 100g mraženého hrášku
- 400ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Poté přidejte rýži a restujte ji, dokud není sklenutá.
- Přilijte kuřecí vývar a nechte vařit, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte mražený hrášek a vařte ještě pár minut, dokud není rýže měkká.
- Ochutnejte solí a pepřem a servírujte teplé.

