9. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné rybí kari s kokosovým mlékem? Tento recept vám poskytne fantastický zážitek chuťových pohárků. Plný exotických chutí a vůní, tento rybí pokrm je skvělou volbou pro milovníky mořských plodů a orientálního koření. S přidáním kokosového mléka se jeho chuť stává jemně kořeněnou a krémovou. Navíc, rybí kari s kokosovým mlékem je velmi jednoduchý na přípravu a bude hotový za chvilku! Dopřejte si toto lahodné jídlo plné chuti a vyzkoušejte ho ještě dnes.
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. treska, losos nebo tilapie)
- 2 lžíce kari koření
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 200 ml kokosového mléka
- 400 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Rybí maso nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte na něm jemně nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidejte rybí maso a restujte ho, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a zeleninový vývar.
- Přidejte sójovou omáčku a cukr.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Nechejte vařit asi 15-20 minut, dokud se ryba dobře provaří.
- Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.