7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rybí empanadas s chimichurri dipem
zdroj: Recepty 24/7





​ Vyzkoušejte lahodné rybí empanadas s chimichurri dipem, které okouzlí vaše ⁤chuťové buňky. Tento recept kombinuje ⁤chutné rybí‌ filety obalené v křupavém těstě s ⁣osvěžujícím chimichurri dipem. Skvělý pokrm pro milovníky mořských⁣ plodů i exotických chutí. ​Nechte se unést argentinskou ⁤kuchyní a vyzkoušejte tento jednoduchý ⁢a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 300 g filetu ryby (např. treska)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 1 limeta
  • 1 lžička mletého ⁤kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • sůl a ⁢pepř podle chuti
  • olivový olej
  • listové těsto

Postup

  1. Filet ryby nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli, česnek ⁣a papriku ⁢nasekejte na drobné kostičky.
  3. Do mísy smíchejte rybu, cibuli,⁤ česnek, papriku, kmín, koriandr, sladkou ‌papriku,​ šťávu z limety, sůl a pepř.
  4. Rozrolujte listové těsto a nakrájejte ho na menší čtverce.
  5. Na ‍prostředek každého čtverce dejte lžíci směsi z ryby.
  6. Zavřete těsto a ‍uzavřete ho vidličkou.
  7. Pokládejte empanadas na plech vyložený pečícím papírem.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20‌ minut nebo dokud nejsou empanadas zlatavé.

Chimichurri dip

  • 1 hrnek nasekané petržele
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku olivového oleje
  • 2 lžíce octa
  • šťáva z 1 limety
  • sůl⁤ a pepř podle chuti

Postup

  1. V mixéru rozmixujte petržel, česnek, olej, ⁢ocet ⁢a limetovou ‌šťávu dohladka.
  2. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Podávejte s teplými rybími empanadas.