7. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rybí empanadas s chimichurri dipem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje chutné rybí filety obalené v křupavém těstě s osvěžujícím chimichurri dipem. Skvělý pokrm pro milovníky mořských plodů i exotických chutí. Nechte se unést argentinskou kuchyní a vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 300 g filetu ryby (např. treska)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 limeta
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky sladké papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- listové těsto
Postup
- Filet ryby nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli, česnek a papriku nasekejte na drobné kostičky.
- Do mísy smíchejte rybu, cibuli, česnek, papriku, kmín, koriandr, sladkou papriku, šťávu z limety, sůl a pepř.
- Rozrolujte listové těsto a nakrájejte ho na menší čtverce.
- Na prostředek každého čtverce dejte lžíci směsi z ryby.
- Zavřete těsto a uzavřete ho vidličkou.
- Pokládejte empanadas na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut nebo dokud nejsou empanadas zlatavé.
Chimichurri dip
- 1 hrnek nasekané petržele
- 3 stroužky česneku
- 1/2 hrnku olivového oleje
- 2 lžíce octa
- šťáva z 1 limety
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V mixéru rozmixujte petržel, česnek, olej, ocet a limetovou šťávu dohladka.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Podávejte s teplými rybími empanadas.

