24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ryba v miso omáčce
zdroj: Recepty 24/7

S lahodným receptem na rybu v miso‍ omáčce‍ si užijete skvělou kombinaci chuti⁢ a vůní. Miso omáčka dodá rybě bohatou a⁣ pikantní chuť, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Naučte se‍ připravit tento jednoduchý recept a​ dopřejte si lahodný​ zážitek z‌ japonské kuchyně doma.

Suroviny

  • 400g rybího‍ filé
  • 2 lžíce bílé miso ⁣pasty
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 ‌stroužek česneku (nasekaný)
  • 1‍ lžička čerstvého zázvoru (nastrouhaný)
  • 1⁢ lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • sůl a pepř ‍podle chuti

Postup

  1. Smíchejte bílou miso pastu, sójovou omáčku, ⁤med, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sezamový olej, olivový olej, limetkovou​ šťávu, sůl a pepř v míse.
  2. Očistěte rybí filé a nakrájejte ho‌ na menší kousky.
  3. Přendejte rybí filé do marinády a nechte ho odležet minimálně 30 minut.
  4. Předehřejte troubu na 180°C.
  5. Rybí filé v marinádě⁤ přendejte do pekáče a ‍dejte péct do ⁣trouby‍ asi na 15-20 minut, nebo dokud není ryba propečená.
  6. Po upečení můžete podávat s rýží nebo zeleninou ‍a posypat nasekanou petrželkou.