29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte recept na vynikající rozmarný masový ragú, jste na správném místě! Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit chutné a aromatické masové ragú plné rozmarýnu. S výrazným chuťovým profilem a perfektně dochuceným masem, bude to jistě lahodný zážitek. Samozřejmostí je, že tento recept vás nezklame, ať už ho podáte k těstovinám nebo k bílé rýži. Vyprémiu si chutí a pozvěte své blízké ke stolu!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. hovězí líčka nebo plec)
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petrželový kořen
- 100g slaniny
- 1 plechovka lžiček rajčatového protlaku (400g)
- 500ml hovězího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme a opepříme.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a petrželový kořen oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
- Do hrnce nebo velkého hrnku přidáme olivový olej a rozpálíme. Na něm orestujeme kousky masa z každé strany, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev, petrželový kořen a slaninu. Smažíme asi 5 minut, dokud se zelenina nezměkne.
- Přidáme rajčatový protlak a hovězí vývar. Promícháme a přivedeme k varu.
- Poté pokryjeme hrnec a necháme ragú vařit při nízké teplotě cca 2 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Před podáváním můžeme ragú dochutit solí a pepřem podle chuti.