29. 10. 2023
Autor: Olga Vařilová
Rozmarný masový ragú
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte recept na‍ vynikající rozmarný masový ragú,⁤ jste na ⁢správném ⁣místě! Tento recept vám ukáže, jak ‍jednoduše ‌připravit⁤ chutné a aromatické masové‌ ragú plné rozmarýnu. S výrazným​ chuťovým profilem a perfektně dochuceným masem, bude to jistě lahodný zážitek. Samozřejmostí​ je, že tento recept​ vás ⁣nezklame, ať už ho‌ podáte k těstovinám ⁤nebo‌ k bílé rýži. Vyprémiu si chutí a pozvěte ‌své blízké ke stolu!

Suroviny

  • 500g hovězího ‍masa (např. hovězí líčka nebo plec)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petrželový‍ kořen
  • 100g slaniny
  • 1 plechovka lžiček⁢ rajčatového ⁤protlaku (400g)
  • 500ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce olivového⁤ oleje
  • sůl a pepř podle ‌chuti

Postup

  1. Maso nakrájíme‌ na menší kousky a osolíme a opepříme.
  2. Cibuli ⁣a​ česnek oloupeme ‌a nakrájíme na drobné kostičky. Mrkev a petrželový⁣ kořen oloupeme‌ a nakrájíme na kolečka.
  3. Slaninu nakrájíme na⁤ drobné kostičky.
  4. Do hrnce ‌nebo velkého hrnku přidáme olivový olej a rozpálíme. Na ‍něm orestujeme ​kousky masa z každé strany, dokud nezezlátne.
  5. Přidáme nakrájenou ⁤cibuli, česnek, mrkev, petrželový kořen ‍a slaninu. Smažíme asi ⁣5 minut,‍ dokud se ‌zelenina nezměkne.
  6. Přidáme rajčatový protlak a hovězí vývar. Promícháme a ‌přivedeme ⁤k‌ varu.
  7. Poté pokryjeme hrnec a necháme ragú ⁢vařit při‌ nízké teplotě cca⁢ 2‌ hodiny, dokud maso⁣ nezměkne a omáčka nezhoustne.
  8. Před podáváním můžeme ragú dochutit solí ‍a pepřem podle chuti.