12. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rizotto s houbami
zdroj: Recepty 24/7

​ Vyberte‌ si chuťovou lahůdku z Itálie a vyzkoušejte domácí rizotto s houbami. Tento tradiční italský⁢ pokrm je⁢ bohatý na aromatické houby, ⁢které⁤ dodají rizottu jemnou chuť. S tímto receptem si jednoduše ‌připravíte lahodnou večeři, která vás určitě potěší. Nechte⁢ se unést vůní rizotta s houbami a užijte si skvělou italskou‍ kuchyni doma.

Suroviny

  • 200 g arborio ⁤rýže
  • 500 ​g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ⁢l zeleninového ‍vývaru
  • 100 ml bílého⁣ vína
  • 50 g másla
  • olivový olej
  • sůl,⁣ pepř, čerstvá petrželka

Postup

  1. Na‍ pánvi ‌rozehřejeme⁢ trochu olivového oleje a osmahneme najemno nakrájenou ⁣cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce ⁤je osmahneme.
  3. Přidáme rýži a necháme ji krátce‍ osmahnout, dokud⁣ nebude sklenitá.
  4. Zalijeme vínem a vaříme, dokud ⁤alkohol‍ z vín‌ nevypaří.
  5. Postupně​ přiléváme ⁢horký zeleninový ⁤vývar, aby rýže měla co vstřebat. Vaříme na mírném ohni a průběžně mícháme.
  6. Když je rýže měkká, ale⁤ stále s jemným ​zabarvením, vmícháme máslo a dochutíme solí a pepřem.
  7. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme ihned. Dobrou chuť!




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *