5. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto se špenátem a sýrem, které je bohaté na výrazné chutě a zdravé ingredience. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a rychlých a chutných jídel. Podívejte se na jednoduchý postup a udělejte si tento lahodný pokrm i vy doma!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g čerstvého špenátu
- 100g tvrdého sýra
- 1 lžíce másla
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a krátce podusíme, dokud rýže nevstřebá veškeré máslo.
- Postupně zalijeme vývarem, přilijeme vždy až po vstřebání předešlé dávky.
- Po cca 15 minutách vaření přidáme na hrubo nakrájený špenát a nastrouhaný sýr.
- Mícháme do té doby, než je rýže měkká a rizoto má krémovou konzistenci.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.