
Vyzkoušejte náš výjimečný recept na rizoto s pečenou dýní. Tento luxusní pokrm je překvapivě jednoduchý na přípravu a nabízí jedinečnou kombinaci chutí. Rizoto s pečenou dýní je perfektní volbou pro romantickou večeři nebo rodinný oběd. Zdravý a výživný pokrm, který si zamilujete.
suroviny
- 1 malá hokkaido dýně
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g rýže na rizoto
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvý tymián
Postup
Nejprve si připravíme pečenou dýni.Dýni omyjeme, rozřízneme na polovinu a vydlabeme semena. Nakrájíme ji na menší kousky a dáme do pekáče.
Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř a čerstvý tymián. Vše dobře promícháme a dáme péct do trouby předehřáté na 200 stupňů
Celsia asi na 30-40 minut, dokud není dýně měkká a lehce zhnědla.
V hrnci rozehřejeme trochu olivového oleje a na něm zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže neprosvítí. Postupně
přiléváme zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme asi 15-20 minut, nebo dokud rýže není měkká a krémová.
Při vaření rýže si připravíme „dýňovou omáčku“. Půlku upečené dýně rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou omáčku. Omáčku přidáme k rýži a
dobře promícháme. Dochutíme solí, pepřem a případně ještě tymiánem.
Rizoto stáhneme z ohně, vmícháme máslo a nastrouhaný parmezán. Podáváme posypané nasekaným cerstvým tymiánem a s kousky pečené dýně jako
ozdobou.
Toto rizoto s pečenou dýní je vynikající pokrm plný podzimních chutí a jistě si ho zamilujete stejně jako já. Dobrou chuť!

