14. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Domácí italské rizoto s mořskými plody je lahodné jídlo, které si zamilujete. V tomto receptu se spojuje chutná rýže s plody moře a výraznými bylinkami, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci mořských plodů v krémové rýži.
Suroviny:
- 250g rýže na rizoto
- 500g mořských plodů (krevety, mušle, chobotnice)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml zeleninového vývaru
- 80ml bílého vína
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, mrkev a papriku.
- Přidáme mořské plody a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme rýži a necháme krátce restovat, dokud se rýže neprosklý.
- Přilijeme bílé víno a necháme vypařit alkohol.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání, dokud rýže není měkká a všechna tekutina vsákla.
- Přidáme sušený oregano a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme posypané nasekanou petrželkou.