15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rizoto s krevetami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

‍Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s krevetami⁢ a šafránem, které ⁣rozhodně ‍potěší vaše⁤ chuťové buňky. Skvělá kombinace‌ mořských plodů, šafránu a‌ krémové arborio rýže ⁢vytvoří jedinečnou lahůdku na talíři. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento chutný pokrm i vy doma. Vaše rodina a‍ přátelé budou určitě nadšení! ‌

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 300g ⁣krevet
  • 1 cibule
  • 2⁣ stroužky česneku
  • 0,5g šafránu
  • 750ml vývaru
  • 100ml bílého vína
  • olivový olej
  • sůl​ a pepř
  • parmazán (opcionálně)

Postup

  1. Na pánvi​ rozehřejte olivový olej a ⁤osmahněte na něm nakrájenou cibuli a⁢ prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené krevety a restujte je ⁤dozlatista. Poté odložte stranou.
  3. Ve​ stejném hrnci zalijte vývarem a‍ přidejte šafrán. Nechte chvíli povařit, dokud se ⁢vývar nezabarví do žluta.
  4. Přisypte rýži a‌ podlijte bílým vínem. Za občasného ⁤míchání vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Postupně přilévejte vývar, až bude rýže ⁤hotová ⁢a​ krémová.
  6. Na závěr vmíchejte⁣ krevety a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *