15. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s krevetami a šafránem, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace mořských plodů, šafránu a krémové arborio rýže vytvoří jedinečnou lahůdku na talíři. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento chutný pokrm i vy doma. Vaše rodina a přátelé budou určitě nadšení!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 300g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5g šafránu
- 750ml vývaru
- 100ml bílého vína
- olivový olej
- sůl a pepř
- parmazán (opcionálně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené krevety a restujte je dozlatista. Poté odložte stranou.
- Ve stejném hrnci zalijte vývarem a přidejte šafrán. Nechte chvíli povařit, dokud se vývar nezabarví do žluta.
- Přisypte rýži a podlijte bílým vínem. Za občasného míchání vařte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Postupně přilévejte vývar, až bude rýže hotová a krémová.
- Na závěr vmíchejte krevety a dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané nastrouhaným parmazánem.

