25. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a šafránem, které se rychle připraví a skvěle chutná. Tento recept je ideální pro milovníky italské kuchyně a hříbkových pokrmů. Nechte se okouzlit kombinací plné chuti a jemného aroma šafránu. S ním si bude každý pochutnat!
Suroviny
- 250 g rýže arborio
- 500 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5 g šafránu
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm na tenké plátky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte je dozlatova.
- Přidejte rýži a za stálého míchání krátkou dobu osmahněte.
- Postupně zalévejte vývarem a neustále promíchejte, aby rýže nasákla tekutinu.
- Přidejte šafrán a promíchejte.
- Vždy, když se tekutina začne vsakovat, přilijte další dávku vývaru.
- Po asi 18-20 minutách, kdy je rýže měkká, přidejte nastrouhaný parmazán, sůl a pepř podle chuti.
- Rizoto je hotové, až když má krémovou konzistenci.
- Před podáváním můžete do rizota vmíchat ještě trochu másla.