13. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Skvělý recept na rizoto s hříbky a parmezánem, které vaše chuťové buňky okouzlí svou krémovostí a bohatou chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který si zamilujete!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmezánu
- čerstvý tymián
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm sekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Poté přidáme nakrájené hříbky a restujeme, dokud nezůstanou vlhké.
- Přidáme rýži a restujeme krátce, aby se všechny chutě propojily.
- Postupně přidáváme horký zeleninový vývar, neustále mícháme a čekáme, až rýže všechnu tekutinu nasaje.
- Pokračujeme v přidávání vývaru a míchání, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme strouhaný parmezán, nasekaný tymián a dochutíme solí a pepřem.
- Rizoto podáváme ihned, můžeme ozdobit dalším parmezánem a tymiánem.

