13. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rizoto s hříbky a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý ⁤recept na⁣ rizoto s hříbky a parmezánem, ‍které vaše chuťové buňky⁢ okouzlí svou krémovostí a bohatou chutí. Vyzkoušejte tento​ lahodný pokrm, který si zamilujete!

Suroviny

  • 250g rýže na rizoto
  • 200g‌ čerstvých hříbků
  • 1 ⁤cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového ⁢oleje
  • 800ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmezánu
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm sekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Poté ‌přidáme nakrájené hříbky a restujeme, dokud nezůstanou vlhké.
  3. Přidáme rýži a restujeme krátce, aby se všechny chutě propojily.
  4. Postupně⁣ přidáváme horký zeleninový vývar, neustále mícháme a čekáme, až rýže všechnu tekutinu nasaje.
  5. Pokračujeme v přidávání‌ vývaru a míchání, dokud není rýže měkká a krémová.
  6. Přidáme strouhaný ⁢parmezán, nasekaný tymián a dochutíme ⁤solí a pepřem.
  7. Rizoto podáváme ihned, můžeme ozdobit dalším parmezánem a tymiánem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *