11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová
Rižoto s hříbky a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte ⁤se okouzlit krémovou a lahodnou italskou pochoutkou -‌ rižotem s hříbky a parmazánem! Tento recept je ideální pro milovníky hubových ‌pokrmů a jemné chuti parmazánu. Připravte si tento lahodný‍ pokrm doma a ‍udělejte si radost! ⁣

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky‍ česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ⁣lžička⁤ sušeného⁢ rozmarýnu
  • 500ml⁣ zeleninového vývaru
  • 50g parmazánu
  • sůl a pepř ⁢podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej ‍a máslo.
  2. Přidejte nakrájenou ‍cibuli a nastrouhaný česnek⁢ a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na plátky nakrájené hříbky⁤ a ⁢smažte do měkka.
  4. Přidejte rýži⁢ a ⁣rozmarýn⁣ a promíchejte, aby rýže byla dobře obalená olejem.
  5. Postupně podle ⁣vývaru přilévejte do rýže a ⁤vařte​ za občasného‌ míchání, dokud rýže není měkká a krémová⁤ (asi 20 ‍minut).
  6. Přidejte nastrouhaný⁢ parmazán a promíchejte. Dochutíme ‍solí a​ pepřem podle chuti.
  7. Rižoto podávejte ihned posypané strouhaným parmazánem.




Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *