11. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Nechte se okouzlit krémovou a lahodnou italskou pochoutkou - rižotem s hříbky a parmazánem! Tento recept je ideální pro milovníky hubových pokrmů a jemné chuti parmazánu. Připravte si tento lahodný pokrm doma a udělejte si radost!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a nastrouhaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte do měkka.
- Přidejte rýži a rozmarýn a promíchejte, aby rýže byla dobře obalená olejem.
- Postupně podle vývaru přilévejte do rýže a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká a krémová (asi 20 minut).
- Přidejte nastrouhaný parmazán a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Rižoto podávejte ihned posypané strouhaným parmazánem.

