9. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Rizoto s houbami a tymiánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a tymiánem. Tento jednoduchý ​recept vám ukáže, jak snadno ‌připravit ⁤chutné rizoto plné⁤ aromatických hub a bylin. ‍Skvělá kombinace chutí a vůní,‌ která potěší vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a vytvořte‌ si doma lahodné⁢ jídlo ⁢plné lahodných⁢ chutí.

Suroviny

  • 200 ‍g rýže ​arborio
  • 300 g hub (např. ​žampióny nebo ​šampinóny)
  • 1 ​cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml ⁢bílého vína
  • olivový olej
  • parmezán
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na ​pánvi si na olivovém oleji osmahneme‍ nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený‌ česnek.
  2. Přidáme ⁤na kostky​ nakrájené‍ houby⁣ a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme rýži​ a krátce⁣ orestujeme.
  4. Přilijeme víno a necháme všechno zevapovat.
  5. Postupně zaléváme vývarem a⁣ neustále mícháme, dokud rýže nezměkne.
  6. Na závěr ​dochutíme čerstvým⁣ tymiánem,⁣ nastrouháme parmezán a ‌dochutíme solí⁢ a pepřem.