12. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Chutný řízek s omáčkou a bramborovým salátem – to je recept na Řízkový smíchov! Užijte si tradiční české jídlo, které je oblíbené u celé rodiny. Křupavý řízek je smažený a dochucený šťavnatou omáčkou z vývaru a smetany. K tomu se podává osvěžující bramborový salát s kyselou okurkou a cibulí. Tento recept je perfektní pro zvládnutí masového oběda nebo večeře. Navíc, Řízkový smíchov je ideální pro speciální příležitosti, jako jsou oslavy, rodinná setkání a víkendové hostiny. Zkuste tento tradiční český pokrm a udělejte si radost v kuchyni!
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích prsou
- strouhanka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
- mouka
- máslo na smažení
- citron
Postup:
- Kuřecí prsa naklepeme do tloušťky cca 1 cm a osolíme a opepříme z obou stran.
- V misce si připravíme směs z rozkvedlých vajec a soli.
- Prsa obalíme nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- V pánvi rozpustíme máslo a smícháme ho s olejem.
- Na pánvi zprudka opečeme řízky z obou stran do zlatova.
- Hotové řízky vyklopíme na talíř a okamžitě podáváme s citronem na ozdobu.