27. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Soutěžte s italskými lahůdkami doma! Vyzkoušejte náš recept na neodolatelné řízečky alla Parmigiana. Klasický řízek s výraznou italskou úpravou – sýrem Parmigiano Reggiano a rajčatovou omáčkou. S tímto jednoduchým receptem si připravíte skvělý jídlo, které nemůžete odmítnout. Vaše chuťové pohárky budou nadšené! Stačí sledovat náš krok za krokem návod a užít si ten nezapomenutelný kulinářský zážitek.
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 100 g strouhankového drobu
- 100 g strouhanky
- 2 vajíčka
- 200 ml rajčatové omáčky
- 200 g mozarely
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Řízky jemně naklepeme a osolíme a okořeníme pepřem.
- Ve dvou mělkých talířích si připravíme strouhankový drob a rozšlehaná vajíčka.
- Řízky nejprve obalíme v strouhankovém drobu, poté je ponoříme do vajíčka a znovu obalíme ve strouhance.
- Na rozpálené pánvi s olivovým olejem smažíme řízky z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Vykynuté řízky vyložíme na pekáč a potřeme je rajčatovou omáčkou.
- Nakrájíme mozzarellu na tenké plátky a přikryjeme jí řízek s omáčkou.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme řízky asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezkaramelizuje.
- Servírujeme s těstovinami nebo bramborovou kaší.