27. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Řízečky alla Parmigiana
zdroj: Recepty 24/7

Soutěžte s ⁢italskými lahůdkami doma! Vyzkoušejte náš recept na neodolatelné řízečky alla Parmigiana. Klasický‌ řízek s výraznou italskou ⁢úpravou – sýrem Parmigiano Reggiano a ‍rajčatovou ​omáčkou. S tímto jednoduchým receptem si připravíte skvělý jídlo, které ⁤nemůžete odmítnout. Vaše chuťové pohárky budou nadšené! Stačí sledovat náš krok za​ krokem návod a užít si ten ⁤nezapomenutelný kulinářský⁢ zážitek.

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 100 g strouhankového drobu
  • 100 g strouhanky
  • 2 vajíčka
  • 200 ml rajčatové omáčky
  • 200 g mozarely
  • sůl a pepř dle chuti
  • olivový olej na smažení

Postup

  1. Řízky jemně naklepeme a osolíme a okořeníme pepřem.
  2. Ve dvou mělkých talířích si připravíme strouhankový drob a rozšlehaná vajíčka.
  3. Řízky nejprve obalíme v strouhankovém drobu, poté je ponoříme do vajíčka a znovu obalíme ve strouhance.
  4. Na rozpálené pánvi s olivovým ⁤olejem smažíme řízky z obou stran, dokud nezískají zlatavou ⁣barvu.
  5. Vykynuté řízky vyložíme na pekáč a potřeme je ⁢rajčatovou omáčkou.
  6. Nakrájíme mozzarellu na tenké ⁣plátky a přikryjeme jí‍ řízek⁢ s omáčkou.
  7. Předehřejeme troubu na 180 °C ⁢a pečeme řízky asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezkaramelizuje.
  8. Servírujeme s ​těstovinami nebo‌ bramborovou kaší.