20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s hříbky a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a‍ bohaté ​jarní risotto ⁤s plnou ​chutí hříbků​ a lahodným parmezánem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a ‍jemných,‍ krémových pokrmů.‍ Připravte si ⁤ho doma a užijte si skvělou kombinaci chutí a aromat.

Suroviny

  • 250g rýže ‌Arborio
  • 500g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1‌ lžíce másla
  • 1 l kvalitního vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
  • 100g ​parmezánu
  • sůl a⁤ pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej ​a máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na⁣ plátky nakrájené hříbky a osmažte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži a za stálého míchání nechte ⁢chvíli opéct, dokud rýže neproskloví.
  4. Postupně přilijte horký vývar, asi vždy hrst po hrsti, a vařte​ za občasného ⁣míchání asi 18-20 minut, dokud rýže‌ není měkká a krémovitá.
  5. Přidejte ​na nudličky nastrouhaný parmezán a ‌promíchejte ⁤do horkého risotta. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou a pokud chcete, můžete přidat ještě trochu ‌parmezánu.