20. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté jarní risotto s plnou chutí hříbků a lahodným parmezánem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a jemných, krémových pokrmů. Připravte si ho doma a užijte si skvělou kombinaci chutí a aromat.
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 500g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 l kvalitního vývaru (drůbeží nebo zeleninový)
- 100g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a osmažte je dozlatova.
- Přidejte rýži a za stálého míchání nechte chvíli opéct, dokud rýže neproskloví.
- Postupně přilijte horký vývar, asi vždy hrst po hrsti, a vařte za občasného míchání asi 18-20 minut, dokud rýže není měkká a krémovitá.
- Přidejte na nudličky nastrouhaný parmezán a promíchejte do horkého risotta. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželkou a pokud chcete, můžete přidat ještě trochu parmezánu.