24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s houbami a smetanou, které se stane skvělou volbou pro vaši večeři. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu, ale přitom velmi chutný a zasytí vás na dlouhou dobu. Nechte se unést kombinací aromatických hub, krémové rýže a lahodné smetany a užijte si skvělou chuťovou kombinaci.
Suroviny
- 200g rýže Arborio
- 200g hub (např. žampiony, sušené houby namočené v horké vodě)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 150ml smetany ke šlehání
- 50g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Nejprve si očistěte houby a nakrájejte je na plátky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na jemné kostičky a osmahněte na pánvi s trochou olivového oleje.
- Přidejte houby a smažte do měkka.
- Přidejte rýži a restujte, dokud nebude skleněná.
- Postupně přilévejte vařící zeleninový vývar a za stálého míchání vařte asi 20 minut, než bude rýže měkká.
- Přidejte smetanu ke šlehání a máslo, zamíchejte do rizota a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané nasekanou petrželí.