23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a šafránem, které rozproudí chuťové buňky! Tento recept je ideální pro milovníky houbových pokrmů a jemného aromatického šafránu. Sledujte návod krok za krokem a rázem získáte dokonalé a lahodné jídlo, které oceníte jak sami, tak vaši hosté.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub (např. žampiony nebo šampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 0,1g šafránu
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme rýži a restujeme s ní přibližně 2 minuty, dokud není skleněná.
- Na rýži zalijeme vývarem a přidáme šafrán. Vaříme za občasného míchání, dokud není rýže měkká a všechna tekutina vstřebána.
- Přidáme na kostičky nastrouhaný parmazán a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Po vložení do mísy můžeme posypat nasekanou petrželí a servírovat s dalším parmazánem.