23. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s houbami a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Vyzkoušejte lahodné italské risotto s ‌houbami‍ a šafránem, které rozproudí⁣ chuťové buňky! Tento⁤ recept‌ je ideální pro milovníky houbových pokrmů⁤ a jemného aromatického ⁤šafránu. Sledujte návod krok za krokem a⁣ rázem získáte dokonalé a lahodné jídlo, které oceníte jak‌ sami, tak vaši hosté.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub⁣ (např. žampiony nebo šampiony)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,1g šafránu
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový‌ olej⁣ a zpěníme na ‍něm⁣ nadrobno⁣ nakrájenou cibuli⁢ a česnek. Přidáme na plátky nakrájené ​houby a restujeme⁤ do měkka.
  2. Přidáme rýži a restujeme s ní přibližně 2 minuty, ​dokud není skleněná.
  3. Na rýži zalijeme vývarem a přidáme šafrán. Vaříme za​ občasného míchání, dokud není rýže měkká a všechna tekutina vstřebána.
  4. Přidáme ⁤na kostičky nastrouhaný parmazán a dobře promícháme. Dochutíme solí a ⁢pepřem‌ podle ​chuti.
  5. Po vložení do mísy můžeme posypat⁤ nasekanou petrželí ‍a servírovat ⁢s ​dalším ‌parmazánem.