22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s houbami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto s ‌houbami ​a šafránem. Tento luxusní pokrm je plný bohatých chutí a jemné vůně šafránu, který dodává​ jídlu exotický nádech. Recept je snadný k přípravě​ a určitě si ho ⁤zamilujete!

Suroviny:

  • 200g rýže arborio
  • 500ml zeleninového ‍vývaru
  • 100g ⁢hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 0,1g⁤ šafránu
  • 100ml bílého vína
  • 50g‌ parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi si osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené hříbky a necháme je změknout.
  3. Poté přidáme rýži a podlijeme bílým vínem.
  4. Ve vývaru rozpustíme šafrán, který přidáme​ k rýži.
  5. Postupně zaléváme vývarem a svařujeme⁢ do ​změknutí rýže.
  6. Před podáváním přimícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.