22. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s houbami a šafránem. Tento luxusní pokrm je plný bohatých chutí a jemné vůně šafránu, který dodává jídlu exotický nádech. Recept je snadný k přípravě a určitě si ho zamilujete!
Suroviny:
- 200g rýže arborio
- 500ml zeleninového vývaru
- 100g hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,1g šafránu
- 100ml bílého vína
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi si osmahneme cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme na kostičky nakrájené hříbky a necháme je změknout.
- Poté přidáme rýži a podlijeme bílým vínem.
- Ve vývaru rozpustíme šafrán, který přidáme k rýži.
- Postupně zaléváme vývarem a svařujeme do změknutí rýže.
- Před podáváním přimícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.