13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto s houbami a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný a krémový recept na přípravu skvělého risotta s houbami a parmezánem. Naučte⁣ se, jak snadno a rychle připravit⁢ lahodnou italskou pochoutku plnou aromatických chutí. Vyzkoušejte ​náš recept a překvapte své chuťové pohárky!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 200g hub ‍(žampiony, ⁤sušené houby atd.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g parmezánu
  • 1/2 sklenice bílého vína
  • čerstvá petrželka
  • olivový ⁣olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁤rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme‍ nakrájené‍ houby a dusíme je, dokud nezměknou.
  3. Přidáme ⁢arborio ​rýži‍ a necháme⁢ ji asi 2 ‍minuty osmahnout.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit ⁣alkohol.
  5. Postupně přiléváme vývar a vaříme ⁤stále⁣ míchat, dokud rýže ⁤nezměkne.
  6. Přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme.
  7. Po dokončení vaření můžeme přidat nakrájenou petrželku a dochutit solí a‍ pepřem.
  8. Podáváme⁢ posypané​ parmezánem a ⁤ozdobené petrželkou.