24. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Připravte si lahodné italské risotto s houbami a parmazánem díky tomuto jednoduchému receptu. Kombinace krémové rýže, aromatických hub a lahodného parmazánu se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Zaručeně vás okouzlí svou chutí a nápaditostí!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do změknutí.
- Přidáme rýži a necháme ji na pánvi chvíli osmahnout, dokud se nestane skleněnou.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar a neustále mícháme, aby se rýže nespálila.
- V průběhu vaření dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Když je rýže měkká a risotto krémové, přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.