11. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
Risotto s houbami.
zdroj: Recepty 24/7

‌Hledáte⁣ dokonalý⁤ recept na lahodné⁤ risotto s houbami? Naše verze této klasické italské pochoutky ⁤vás určitě nadchne. Naučte​ se, jak⁢ připravit krémové a aromatické risotto s lahodným chlebovým chutí ‌houbami. Tento výborný, sýrový pokrm‍ je ⁤skvělou volbou pro vaše rodinné⁢ večeře nebo oslavy ⁤s přáteli. Následujte naše snadné kroky ‌a dopřejte si ‌neodolatelně lahodné jídlo, které bude na vašem stole ⁢ohromovat.‌

Suroviny

  • 300 g ⁣rýže Arborio
  • 250 g hub⁣ (např.‌ žampióny, hříbky)
  • 1 ‍cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ‍ml​ bílého vína
  • 60 ‌g másla
  • 60 g parmazánu,⁣ nastrouhaného
  • 2 ​lžíce olivového ⁢oleje
  • sůl⁣ a pepř podle chuti

Postup

  1. Na ‍rozpáleném oleji v hrnci orestujte cibuli do‍ zlatova.
  2. Přidejte nakrájené ‌houby a česnek​ a ⁢smažte ⁣je‍ do ⁢změknutí.
  3. Přidejte rýži a smažte ji do sklovitého vzhledu.
  4. Postupně přilévejte víno a vývar, asi​ 100 ml najednou, za⁤ stálého ⁢míchání. ⁤Po ⁤každém přilévání počkejte, až se rýže absorbuje tekutinu, a poté přidejte​ další ⁣dávku.
  5. Když je rýže al ​dente ‍a krémová, přidejte máslo a parmazán. Dobře promíchejte.
  6. Případně dochuťte solí a ‌pepřem podle ‌chuti.
  7. Servírujte ⁢ještě teplé s posypem ⁣parmazánem‌ a čerstvým petrželem.