20. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – Risotto ai funghi s houbami, připravené podle tradice. Tento recept vám přinese dokonalou chuťovou expozici, kterou ocení každý milovník dobrého jídla. Nechte se unést vůní a chutí tohoto jedinečného pokrmu a připravte si ho doma díky našemu jednoduchému receptu. Vyzkoušejte tento luxusní pokrm a pochutnejte si na dokonalém spojení rýže a houb.
Suroviny
- 300 g rýže pro risotto
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vína
- 700 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
- V hrnci rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte žampiony a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a vařte asi 1 minutu, dokud rýže není sklenutá.
- Přilijte víno a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte vývar a vařte na mírném ohni za občasného míchání. Vařte asi 18-20 minut, dokud není rýže měkká.
- Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte posypané čerstvým petrželem.