27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte luxusní italský recept na krémové risotto s lahodnými hřiby porcini. Tento lahodný pokrm připravíte snadno a rychle doma a jistě potěší všechny milovníky dobrého jídla. Záruka dokonalé chuti a spokojených hostů!
Suroviny
- 200g suchých hub porcini
- 300g Arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 liter zeleninového vývaru
- Čerstvě nasekaná petrželka
- Olivový olej
- 100ml bílého vína
- Sůl a pepř
- Parmazán na posypání
Postup
- Nejprve si dejte houby porcini namočit do teplé vody na minimálně 30 minut.
- Na pánvi si osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidejte rýži a promíchejte, než se začne lesknout.
- Přilijte víno a vařte, dokud nevypaří alkohol.
- Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, až bude rýže krémová a měkká.
- Přidejte namočené houby porcini a vařte ještě pár minut.
- Na závěr přidejte nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte s nastrouhaným parmazánem.