27. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto ai funghi porcini
zdroj: Recepty 24/7




Vyzkoušejte luxusní​ italský recept na krémové risotto s lahodnými hřiby porcini. Tento lahodný pokrm připravíte snadno a rychle doma a jistě potěší ⁣všechny milovníky dobrého jídla. Záruka dokonalé chuti a spokojených hostů!

Suroviny

  • 200g suchých hub porcini
  • 300g Arborio rýže
  • 1 ​cibule
  • 2 ​stroužky česneku
  • 1 liter zeleninového⁣ vývaru
  • Čerstvě​ nasekaná petrželka
  • Olivový olej
  • 100ml bílého vína
  • Sůl a pepř
  • Parmazán na‍ posypání

Postup

  1. Nejprve si dejte houby porcini namočit⁤ do teplé vody na minimálně ⁢30 minut.
  2. Na pánvi si osmahněte nakrájenou cibuli a prolisovaný ‌česnek na olivovém oleji.
  3. Přidejte rýži a promíchejte, než se ⁤začne lesknout.
  4. Přilijte ⁤víno a⁢ vařte, dokud nevypaří‍ alkohol.
  5. Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, až bude rýže‌ krémová a měkká.
  6. Přidejte namočené houby porcini a vařte ještě pár minut.
  7. Na závěr přidejte nasekanou petrželku a dochuťte solí a pepřem.
  8. Servírujte s nastrouhaným parmazánem.