12. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

zdroj:
Recepty 24/7
Užijte si lahodný italský pokrm s naším receptem na krémové risotto ai funghi champignon. Tato lahodná kombinace arboria rýže a čerstvých žampiónů vás rozhodně nadchne! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí.
Suroviny
- 300 g rýže na risotto
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- 50 g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony a restujte přibližně 5 minut.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli provařit s ostatními surovinami.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání vařte do změknutí rýže.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
- Servírujte posypané čerstvými bylinkami nebo dalším parmazánem.

