17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto ai funghi plné aromatických hub. Tento recept je snadný a rychlý, perfektní na večeři nebo jako přílohu. Užijte si krémovou konzistenci s plnou chutí hříbků a parmazánu. S trochou práce a trpělivosti si můžete užít pravou italskou lahůdku přímo v pohodlí vašeho domova.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500g hub (například žampiony nebo sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 1 litr zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájené houby a dusíme, dokud nezměknou.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud nebude skleněná.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, dokud rýže není uvařená. To by mělo trvat asi 18-20 minut.
- Když je rýže měkká, odstavíme od plotny a vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme ihned, můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo dalším parmazánem.