17. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
Risotto ai funghi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské risotto⁣ ai funghi plné aromatických ⁤hub. Tento recept je ‍snadný a rychlý, perfektní na večeři nebo jako přílohu. Užijte‍ si krémovou konzistenci s plnou chutí hříbků ‍a ⁣parmazánu. S trochou práce a trpělivosti si můžete užít pravou italskou lahůdku přímo v pohodlí ⁤vašeho domova.

Suroviny

  • 200g arborio ⁤rýže
  • 500g hub (například žampiony⁢ nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 ⁣stroužky česneku
  • 200ml bílého vína
  • 1 litr zeleninového‌ vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej‍ a ‍osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme ⁤nakrájené houby a⁤ dusíme, dokud nezměknou.
  3. Přidáme ⁢rýži a necháme chvíli restovat, ‌dokud nebude skleněná.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit.
  5. Postupně přiléváme vývar a neustále​ mícháme, dokud ‌rýže není uvařená. To by mělo trvat asi ‍18-20‌ minut.
  6. Když ⁣je rýže měkká, odstavíme od plotny a vmícháme máslo ​a nastrouhaný⁤ parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
  7. Podáváme ihned, můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo dalším parmazánem.