14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Římský kuřecí saltimbocca je lahodné italské jídlo, které se připravuje z tenkých plátků kuřecího masa, šunky a lístečků šalvěje. Kuřecí saltimbocca je obaleno v mouce a pečeno s bílým vínem a výborným máslem. Tato tradiční italská specialita je hladce připravena a skvěle doplněna omáčkou z kapií a citronu. Vyzkoušejte tento elegantní a chutný recept na římský kuřecí saltimbocca a přenesete se do slunných ulic Říma!
Suroviny
- 4 kuřecí řízky
- 4 plátky pršuta (italský sušený šunkový plátek)
- 4 lístky čerstvého žampionu (volitelné)
- 4 lístky čerstvého šalvěje
- 4 plátky sýra (např. Gouda nebo Emmentaler)
- 2 lžíce olivového oleje
- ½ šálku bílého vína
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nařežte kuřecí řízky na menší kousky a jemně je naklepeme.
- Na každý kousek kuřecího masa položte plátek pršuta a lístek žampionu.
- Na střed každého kousku masa položte plátek sýra a lístek šalvěje.
- Sůl a opepřete podle chuti.
- Na rozpálené pánvi s olivovým olejem opečte saltimbocca z obou stran do zlatova.
- Přidejte bílé víno a nechte vařit, dokud se omáčka zredukuje na polovinu.
- Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
- Sůl a pepř podle chuti.
- Saltimbocca podávejte s přílohou podle vašeho výběru. Můžete je servírovat s bramborovou kaší, restovanou zeleninou nebo salátem.