14. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
Římský kuřecí saltimbocca
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Římský kuřecí saltimbocca je lahodné italské‌ jídlo, které se připravuje‍ z tenkých ⁣plátků kuřecího masa, šunky a lístečků šalvěje. Kuřecí saltimbocca⁤ je obaleno v mouce a pečeno s bílým vínem a výborným máslem.⁣ Tato ​tradiční italská specialita je hladce připravena a skvěle doplněna ⁤omáčkou z kapií a⁤ citronu. ‌Vyzkoušejte tento ⁤elegantní ‌a chutný recept na‍ římský kuřecí⁣ saltimbocca a přenesete se do slunných ulic Říma! ⁢

Suroviny

  • 4 kuřecí ⁣řízky
  • 4 plátky pršuta (italský sušený šunkový plátek)
  • 4 ‌lístky čerstvého žampionu (volitelné)
  • 4 lístky čerstvého šalvěje
  • 4 plátky ⁢sýra ⁢(např. Gouda nebo Emmentaler)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ šálku ‍bílého ⁤vína
  • 1 lžíce másla
  • sůl ⁤a pepř podle chuti

Postup

  1. Nařežte kuřecí řízky na​ menší kousky⁢ a jemně je naklepeme.
  2. Na každý kousek⁤ kuřecího masa položte plátek pršuta a lístek žampionu.
  3. Na střed každého kousku ⁢masa ⁣položte plátek sýra ​a lístek šalvěje.
  4. Sůl ⁢a⁢ opepřete podle‌ chuti.
  5. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem ⁣opečte ⁢saltimbocca z obou stran do ​zlatova.
  6. Přidejte bílé víno a⁤ nechte​ vařit, dokud se omáčka zredukuje‍ na ​polovinu.
  7. Přidejte máslo ​a nechte ‌ho rozpustit.
  8. Sůl a⁢ pepř podle chuti.
  9. Saltimbocca ⁢podávejte s přílohou ​podle vašeho výběru. Můžete ⁣je servírovat s bramborovou kaší,⁢ restovanou zeleninou nebo salátem.