5. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte perfektní recept na Rendang hovězí maso? Naše verze tohoto tradičního indonéského jídla vás nadchne! Kombinuje bohatou paletu exotických koření s jemností a šťavnatostí hovězího masa. S naším krok za krokem výkladem se stane příprava tohoto plně aromatického pokrmu překvapivě snadnou. Připravte se na ohromení vašich chuťových pohárků a vytvořte si oblíbené tradiční jídlo přímo v pohodlí své kuchyně. Přečtěte si náš recept na Rendang hovězí maso a nechte se unést do světa indonéských chutí.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (nejlépe plece nebo hřbet)
- 400 ml kokosového mléka
- 2 kousky citronové trávy
- 4 česnekové stroužky
- 1 středně velká cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kurkumy
- 1 lžička mletého chilli (dle chuti)
- 1 lžička třtinového cukru
- sůl
Postup
- Maso nakrájíme na menší kousky.
- Česnek oloupeme a jemně nasekáme.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánev si rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Orestujeme je dozlatova.
- Přidáme kousky hovězího masa a opékáme je, dokud nezežloutnou na všech stranách.
- Přidáme citronovou trávu, mletý koriandr, kmín, kurkumu, chilli, cukr a sůl. Dobře promícháme.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud maso nezměkne a omáčka se neztuhne.
- Omáčku můžeme případně dochutit podle chuti solí nebo cukrem.
- Rendang hovězí maso podáváme s rýží nebo kokosovou rýží. Dobrou chuť!