9. 9. 2023
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Ravioli se špenátem a ricottou – dokonalé italské ravioli plněné čerstvým špenátem a krémovou ricottou. Tento jednoduchý a lahodný recept je ideální volbou pro milovníky italské kuchyně. Připravte si své vlastní domácí těsto nebo použijte hotové ravioli a dopřejte si lahodný zážitek plný chuti a vůně. Perfektně se hodí jako hlavní jídlo nebo jako předkrm pro sváteční večeři. Užijte si autentické italské chuťové orgie s tímto úžasným receptem na ravioli se špenátem a ricottou.
Suroviny:
- 300 g ravioli těsta
 - 200 g špenátu
 - 200 g ricotty
 - 2 stroužky česneku (nasekané)
 - 1 cibule (nasekaná)
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžička soli
 - 1/2 lžičky mletého pepře
 - parmezán (na posypání)
 
Postup:
- Ve vyšší pánvi rozehřejte olivový olej.
 - Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
 - Přidejte špenát a dusíme jej, dokud se nesklátí. Můžete přidat trochu vody, pokud je špenát příliš suchý.
 - Do mísy smíchejte ricottu se solí a mletým pepřem.
 - Na máslem vymazaný plech nebo do hrnce s vroucí osolenou vodou přidejte ravioli a vařte je podle návodu na obalu, dokud nezměknou.
 - Povařená ravioli sceďte a vmíchejte do směsi se špenátem.
 - Servírujte s posypaným parmazánem.
 

