29. 12. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se do lahodného světa italské kuchyně s naším receptem na Ravioli s rajčatovou omáčkou. Jemná směs krásně plněných těstovin plavící se v rajčatové omáčce vás okouzlí každým soustem. Připravte si tento dokonalý pokrm a vychutnejte si autentickou italskou chuť přímo z pohodlí vaší kuchyně. S našimi podrobnými kroky a jednoduchými ingrediencemi budete mít možnost vytvořit si tento lahodný pokrm i vlastními rukama. Připravte se na skvělou večeři, která nadchne vaše chuťové pohárky!
Suroviny
- 500 g ravioli
- 400 g rajčatového pyré
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
- čerstvý bazalkový list na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte prolisované česnekové stroužky a krátce restujte, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte rajčatové pyré, sušený oregano, sůl a pepř.
- Zmírněte oheň, přikryjte a nechte omáčku vařit asi 15 minut, aby se spojily chutě.
- V dalším hrnci uvařte ravioli dle návodu na obalu. Poté je sceďte a přidejte do připravené rajčatové omáčky.
- Před podáváním promíchejte a nechte ravioli probublávat v omáčce ještě asi 2-3 minuty.
- Ozdobte čerstvým bazalkovým listem a podávejte teplé.