2. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ravioli s ragú bolognese jsou italským klasickým jídlem, které si určitě zamilujete. Naše receptura vám ukáže, jak snadno a rychle připravit vlastní těsto na ravioli a lahodné ragú bolognese. Připravte si tento bohatý a aromatický pokrm jako skvělou večeři pro rodinu či přátele. Užijte si autentický italský zážitek ve svém vlastním domě!
Suroviny
- 400 g ravioli
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 2 mrkve, na plátky nakrájené
- 2 stonky celeru, na plátky nakrájené
- 300 ml rajčatového přírodního džusu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného bazalku
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
- parmezán na posypání
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte mleté maso a smažte ho dohněda. Přidejte mrkev a celer a orestujte, dokud zelenina nezměkne.
- Zalijte rajčatovým přírodním džusem a přidejte rajčatový protlak. Přidejte sušené oregano, bazalku, sůl a pepř. Dobře promíchejte a vařte na mírném ohni 20-30 minut.
- V mezičase uvařte ravioli ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Proceděnou omáčku z masové směsi přidejte k ravioli a promíchejte.
- Servírujte na talíře a posypte čerstvě nastrouhaným parmezánem.
- Dobrou chuť!