
Vychutnejte si domácí ravioli s masem a sýrem. Jednoduchý recept, který vás provede přípravou tohoto oblíbeného italského jídla krok za krokem. Ideální volba pro romantickou večeři nebo rodinný oběd. Ravioli s masem a sýrem – chuť, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky!
Uvařit domácí ravioli s masem a sýrem je skvělý způsob, jak přinést trochu italské kuchyně přímo do vašeho domova. Tento recept je relativně jednoduchý, ale vyžaduje trochu pečlivosti a trpělivosti. Výsledek je však rozhodně za to. Pokud plánujete hostit večeři, kde chcete předvést své kulinářské dovednosti, tento recept je pro vás.
Suroviny
Pro těsto na ravioli budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 3 vejce
- špetku soli
Pro náplň budete potřebovat:
- 200 g mletého hovězího masa
- 100 g ricotty
- 50 g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- sůl a pepř podle chuti
A nakonec pro omáčku budete potřebovat:
- 400 g konzervovaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíci olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
Začněme přípravou těsta na ravioli. Mouku, vejce a sůl dejte do misky a hnětěte je, dokud nebude těsto hladké a pružné. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu vody. Když je těsto hotové, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho odpočívat v lednici asi 30 minut.
mezitím se můžete pustit do přípravy náplně. Mleté maso orestujte na pánev se solí a pepřem. Nechte ho vychladnout a pak ho smíchejte s ricottou, parmazánem a vejcem. Náplň by měla být dostatečně hutná, aby se dobře formovala.
Když máte hotové těsto a náplň, můžete začít formovat ravioli. Těsto rozválejte na tenký plát a vyřežte z něj kruhy. Do středu každého kruhu dejte trochu náplně. Poté kruh přeložte napůl a pečlivě kraje stlačte, aby se uzavřely. Postup opakujte, dokud nebudou všechny ravioli hotové.
Omáčku připravíte tak, že na olivovém oleji osmahníte stroužky česneku, pak přidáte rajčata a dochutíte solí a pepřem. Nechte krátce povařit.
Konečně můžete ravioli uvařit. Dejte je do vařící vody a vařte je asi 5 minut. Když jsou hotové, ocedíte je a poté je vložte do omáčky na pár minut, aby nasály chuť.
A vaše domácí ravioli s masem a sýrem jsou hotové! Můžete je servírovat s trochou nastrouhaného parmazánu a čerstvými bylinky na ozdobu. Doufám, že si tuto chuť Itálie vychutnáte.



