12. 1. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ravioli al pomodoro
zdroj: Recepty 24/7

​Ravioli⁢ al pomodoro je klasické italské jídlo,⁢ které vás ⁢okouzlí plnou chutí a jednoduchostí přípravy. Tento recept se​ zaměřuje na domácí přípravu ‍čerstvých ⁣ravioli‌ plněných ‍lahodným ricottovým sýrem a směsí bylinek, které se pak podávají‌ s voňavou a bohatou ⁢rajčatovou omáčkou. Každé ⁤sousto je plné jemnosti ⁣a výrazného italského⁣ charakteru, který‍ vás rozhodně nezklame. Překvapte své chuťové buňky tímto jedinečným receptem na ravioli al ⁤pomodoro.

Suroviny

  • 500 g ravioli (plněné těstoviny)
  • 400 g krájených⁤ rajčat z konzervy
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 cibule, ⁤nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce​ olivového ⁤oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2‍ lžičky‌ sušeného bazalku
  • sůl a⁣ čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • parmezánový sýr na posypání

Postup

  1. Do hrnce s ​vroucí osolenou vodou vložte ravioli a vařte podle‌ návodu na obalu, dokud nejsou al ‍dente.
  2. Mezitím si připravte omáčku. Na pánvi rozehřejte⁤ olivový olej a‌ osmahněte‌ na něm cibuli⁣ dozlatova.
  3. Přidejte ‌česnek a​ smažte ho spolu s⁤ cibulí asi minutu, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte krájená rajčata ⁤z konzervy, oregano a​ bazalku. ⁢Dochucete solí a pepřem. Vařte ⁢omáčku na středním‍ plameni asi 10 až ‍15 minut, nebo​ dokud se omáčka zahustí.
  5. Sceděné​ uvařené ⁢ravioli přendejte na‍ talíře a zalijte je⁣ připravenou omáčkou.
  6. Posypejte parmezánovým sýrem ⁣a podávejte ihned.