21. 11. 2023
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept, Radatouille s kuřecím masem je pro vás ta správná volba! Tato tradiční francouzská specialita kombinuje pikantní rajčatovou omáčku s lahodnou směsí zeleniny a křehkého kuřecího masa. S tímto receptem si užijete nejen skvělé chutě, ale také zdravý a vyvážený oběd či večeři. Vyzkoušejte Ratatouille s kuřecím masem ještě dnes a překvapte své blízké tímto lahodným a originálním jídlem.
Suroviny:
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky (červená a žlutá), nakrájené na plátky
- 2 cukety, nakrájené na plátky
- 4 rajčata, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
- Sůl a pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci si rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená kuřecí prsa a opékejte je dozlatova.
- Přidejte nakrájené papriky, cukety a rajčata. Přimíchejte sušené bylinky.
- Osolte, opepřete a promíchejte tak, aby se všechny suroviny rovnoměrně spojily.
- Zahalte hrnec pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Před podáváním dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Můžete podávat samotný ratatouille s kuřecím masem nebo ho servírovat s rýží nebo bagetou.