5. 10. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou a aromatickou ratatouille z provensálských bylinek. Skvělá kombinace zeleniny a bylinek vám přinese skvělou chuť a pocit tepla a sluníčka Francie. Ideální pokrm pro letní večeři plný francouzského kouzla! Navštivte naše stránky a podívejte se, jak to udělat!
Suroviny
- 1 cibule
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 cukety
- 2 baklažány
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
- 1 lžíce sušených provensálských bylinek
- Na podávání: sýr parmazán a čerstvá bazalka
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené papriky, cukety a baklažány. Dusíme asi 10 minut.
- Přidáme nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a krájená rajčata z plechovky. Vaříme asi 20 minut.
- Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a pepř. Promícháme a necháme chvíli povařit.
- Hotové ratatouille podáváme posypané strouhaným parmazánem a ozdobíme čerstvou bazalkou.