14. 9. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na klasické jídlo z jižní Francie – Ratatouille z Provence. Tento barevný a chutný zeleninový pokrm je plný lahodných bylinek a je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. Sledujte krok za krokem návod na přípravu a užijte si tradiční chuť Provence doma v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na kostičky
- 1 baklažán, nakrájený na kostičky
- 4 rajčata, oloupaná a nakrájená na kostičky
- 1 lžíce sušených bylinek (např. tymián, rozmarýn, oregano)
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme papriku, cuketu a baklažána a restujeme, dokud zelenina nezměkne.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme vařit asi 10 minut.
- Přisypeme sušené bylinky, osolíme a opepříme podle chuti.
- Ratatouille podáváme teplé jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k masu nebo těstovinám.