19. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Rozkošný recept na ratatouille s rajčaty a cuketou, který vám přinese chuť Francie přímo do vaší kuchyně. Užijte si směs lahodných zelenin v tomto klasickém francouzském pokrmu, který je plný chutí a vůní. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si skvělý pokrm pro celou rodinu.
Suroviny
- 3 rajčata
- 1 cuketa
- 1 baklažán
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 stroužky česneku
- olej na smažení
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na drobné kousky.
- Rajčata očistěte a nakrájejte je na plátky. Cuketu a baklažána omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Olej rozehřejte na pánvi a osmažte v něm cibuli a česnek, dokud nezískají zlatavou barvu.
- Přidejte nakrájené rajčata, cuketu, baklažána a papriky. Osolte, opepřete a přidejte oregano podle chuti.
- Dušte zeleninu na mírném ohni asi 20 minut, dokud není měkká.
- Pokud je potřeba, dochuťte solí nebo pepřem a můžete přidat také další bylinky podle chuti.
- Hotovou ratatouille podávejte s pečivem nebo jako přílohu k masu nebo třeba křupavým brambůrkům.