28. 2. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte originální recept na ratatouille s pomerančem a černými olivami. Tato pikantní zeleninová směs s příjemnou kyselinkou pomeranče a lahodnými olivami je skvělou volbou pro vegetariány i všechny milovníky zdravého a chutného jídla. S námi bude vaření snadné a výsledek rozhodně stojí za to! Navštivte naše stránky a nechte se inspirovat.
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 cuketa, nakrájená na kolečka
- 1 baklažán, nakrájený na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- šťáva z 1 pomeranče
- 100 g černých oliv, bez pecek, nakrájených na půlky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a oregáno a krátce restujte.
- Přidejte cuketu, baklažána a rajčata a nechte dusit asi 15 minut, občas promíchávejte.
- Zalijte šťávou z pomeranče a nechte provařit asi 5 minut.
- Přidejte olivy a promíchejte.
- Ochutnejte a případně dosolte a dosolte.
- Servírujte jako přílohu k masu nebo samostatně s křupavým chlebem.