14. 4. 2025
Autor: Olga Vařilová

	zdroj: 
	Recepty 24/7	
	
  
  
	 
		
			
		Vyzkoušejte náš lahodný recept na ratatouille s pečenými vejci! Tato klasická francouzská zeleninová směs se skvěle doplňuje s křehkými vejci, která přidávají do jídla bohatou chuť a protein. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept jako skvělou volbu na lehkou večeři nebo brunch.
Suroviny
- 2 baklažány
 - 2 cukety
 - 2 papriky
 - 4 rajčata
 - 2 cibule
 - 4 stroužky česneku
 - olivový olej
 - sůl, pepř, tymián, rozmarýn
 - 4 vejce
 - čerstvý petržel
 
Postup
- Naolejovaný plech si předehřejte na 200°C.
 - Baklažány, cukety, papriky, rajčata, cibule a česnek nakrájejte na menší kousky.
 - Přidejte do mísy a promíchejte s olivovým olejem a kořením.
 - Rozložte zeleninu na plech a pečte asi 40 minut, dokud není zlatavá.
 - Vytvořte důlky a rozklepněte do nich vejce.
 - Pečte dalších 10-15 minut, dokud nejsou vejce hotová podle vašeho přání.
 - Po vyskládání na talíř posypte nasekanou petrželí a podávejte.
 

