3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s kuřecím masem ažurgentní.
zdroj: Recepty 24/7

Ratatouille‌ s kuřecím masem je chutný a zdravý ​pokrm plný čerstvých zelenin, který vás okouzlí svou ovocnou sladkostí a pikantním‌ kořeněním. Vyzkoušejte tento⁣ recept na​ tradiční francouzskou lahůdku s exotickým twistem a‌ překvapte své ​chuťové buňky!

Suroviny

  • 500 g ⁣kuřecího ⁣masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 cukety
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 1‍ lžíce ⁤rajčatového protlaku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička​ bazalky
  • 1‌ lžička tymiánu
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi ​rozehřejeme olivový‌ olej a osmahneme na něm⁢ nakrájené⁣ kuřecí maso. Poté ho⁢ vyndáme‍ a odložíme.
  2. Na ⁤pánvi ‍na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papriky a cukety.
  3. Přidáme na kostky nakrájená ⁢rajčata, prolisovaný česnek a rajčatový ⁤protlak.
  4. Přidáme ​oregano,​ bazalku, tymián, papriku, sůl a pepř.
  5. Přidáme opět kuřecí maso⁢ a necháme vařit do‍ měkka zeleniny.
  6. Hotové jídlo podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem a můžeme ⁤ozdobit nasekanou petrželkou.