3. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille s kuřecím masem je chutný a zdravý pokrm plný čerstvých zelenin, který vás okouzlí svou ovocnou sladkostí a pikantním kořeněním. Vyzkoušejte tento recept na tradiční francouzskou lahůdku s exotickým twistem a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička oregana
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájené kuřecí maso. Poté ho vyndáme a odložíme.
- Na pánvi na zbylém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papriky a cukety.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a rajčatový protlak.
- Přidáme oregano, bazalku, tymián, papriku, sůl a pepř.
- Přidáme opět kuřecí maso a necháme vařit do měkka zeleniny.
- Hotové jídlo podáváme s rýží nebo čerstvým pečivem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.