13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou recepturu na ratatouille s kuřecím masem. Tato klasická francouzská zeleninová směs se skvěle doplňuje s grilovaným kuřecím masem, vytvářející chutný a zdravý pokrm. Naučte se, jak snadno připravit tuto lahůdku a potěšte své chuťové buňky!
Suroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na kostičky
- 1 cuketa, nakrájená na plátky
- 1 baklažán, nakrájený na plátky
- 400g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- 400g kuřecího masa, nakrájeného na kostky
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nepřihodnou.
- Přidejte papriku, cuketu a baklažána a smažte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte krájená rajčata, oregano, sůl a pepř a vařte dalších 10 minut.
- Mezitím osmahněte kuřecí maso na pánvi a dochuťte solí a pepřem.
- Smažené kuřecí maso smíchejte se zeleninou a nechte společně provařit asi 5 minut.
- Hotové jídlo podávejte s rýží nebo čerstvým pečivem.