13. 3. 2024
Autor: Olga Vařilová
Ratatouille s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou⁤ recepturu na ratatouille⁣ s kuřecím masem. Tato klasická ⁢francouzská zeleninová směs se skvěle ⁤doplňuje s ⁣grilovaným kuřecím masem, vytvářející chutný⁣ a zdravý pokrm. Naučte se, ‌jak ‍snadno⁢ připravit⁣ tuto lahůdku a potěšte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2‌ lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1⁤ paprika, nakrájená ‌na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na plátky
  • 1 baklažán, nakrájený na plátky
  • 400g ‌krájených rajčat z konzervy
  • 1 lžička ​sušeného oregana
  • sůl a ⁤pepř podle chuti
  • 400g kuřecího masa, nakrájeného na kostky

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a⁢ osmahněte cibuli​ a česnek, dokud nepřihodnou.
  2. Přidejte papriku,⁤ cuketu ⁤a baklažána ‌a smažte asi 5 minut, dokud zelenina ⁣nezměkne.
  3. Přidejte krájená⁤ rajčata, oregano, sůl a⁤ pepř a vařte dalších ⁤10 ‌minut.
  4. Mezitím osmahněte kuřecí maso na pánvi ⁢a dochuťte⁤ solí ⁢a ​pepřem.
  5. Smažené‌ kuřecí maso ⁢smíchejte ​se zeleninou a nechte⁢ společně provařit ⁣asi 5 minut.
  6. Hotové jídlo podávejte ‍s rýží nebo čerstvým pečivem.